O nama | Kontakt | Moj profil |

O indukciji

O indukciji

INDUKCIJA je način zagrijavanja metala elektromagnetskim djelovanjem odnosno INDUKCIJA je način na koji štednjak (radna ploča) zagrijava posuđe, a da bi to ispravno radilo posuđe mora biti kompatibilno odnosno prilagođeno da radi na indukcijskom štednjaku.
BITNO: posuđe koje je prilagođeno za rad na INDUKCIJI normalno radi i na svim ostalim tipovima grijaćih ploča (plin, staklokeramika i sl.), ali obrnuto ne vrijedi.

Da li je bolje posuđe koje ima indukciju?
Zapravo nema neke bitne razlike u osobinama samog posuđa u slučaju da li je ili nije prilagođeno za indukciju. Posuđe s indukcijom nije automatski kvalitetnije zbog toga, samo daje dodatnu opciju korištenja korisnicima s indukcijskim štednjacima.

Koja je razlika između električne ploče i indukcijske ploče?
Indukcijska ploča se zagrijava brže od električne ploče za kuhanje i trenutno reagira na promjene temperature. Električna ploča za kuhanje grije se grijačim elementom dok se kod indukcijskih ploča stvara magnetsko polje te se izravno zagrijava dno posude. Prednost indukcijske ploče za kuhanje što se može kuhati brzo, sigurno i energetski učinkovito.

Zašto je indukcijski štednjak bolji od ostalih?
Osnovne su prednosti indukcijskih štednjaka su:

1. Najbrže zagrijavaju posuđe, čak dvostruko brže od plinskog štednjaka i trostruko brže od staklokeramičkog štednjaka

2. Nema gubitka energije u procesu. Zagrijava se samo posuđe,a radna površina ostaje hladna

Prijavi se na newsletter

Ne propusti naše ponude, akcije i uštede